Archive for the ‘2019’ Category

Dugnad, årsmøte og jubileumsfest 6.-8. september 2019

Tuesday, June 11th, 2019

Den 6.-8. September 2019 blir der oppsettdugnad, årsmøte og 25 ÅRS JUBILEUMSFEST i Fyksesund i Hardanger. Oppsett kl. 9 lørdag och og fest etterpå samme kveld. Årsmøte holdes kl. 10 søndag den 8. september. Se skjema for påmelding lengre ned på siden.

For ikke lenge sida markerte båtlaget sitt 20-årsjubileum på Stadsbygd. Båtlaget ble hyllet med taler, nydiktede Braute-sanger, baccalao, kaker og dans til levende musikk. Dette er allerede fem år sia, hvilket betyr at vi nå kan se fram til et enda større jubileum: BRAUTE 25 ÅR!

Festen holdes, som ved forrige jubileum, samme helg som oppsett og årsmøte, dvs. at festen blir 7.-8. SEPTEMBER hos vår høvedsmann, båtbygger og styremedlem Kasper Krogh Hansen i Kvam ved Hardangerfjorden.
Adresse: Fyksesundvegen 580, 5610 Øystese. Holdeplassen heter “Fyksesund vest” (se skyss.no for bussruter).

Båtlaget holder maten, drikke tar man med selv. Overnatting skjer hos Kasper, enten i hus eller eget telt. Ta med sovepose å gjerne liggeunderlag.

Festkomiteen, bestående av Kasper og styremedlem Ramona Neureuter, ber oss innstendig oppfordre alle til å ta ansvar for underholdningen om den skal bestå av mer enn bålbrenning. Ta kontakt med Kasper (tlf.: +47 90 67 99 02 – epost: kaspersbier@gmail.com) eller Ramona (tlf.: +49 1525 697 27 50 eller +47 40 17 93 40 – epost: ramona.neureuter@gmail.com).

Her er resten av instruksene fra festkomiteen:

De som kommer allerede FREDAGEN må gjerne bli med oss å jobbe på båten – jo mer vi rekker på fredagen, jo mer tid blir det til fest.

LØRDAG: Starter vi kl. 9 med tømming, vasking og OPPSETT hos Kasper. FESTEN starter ca. kl. 17 (justeringer etter behov).

SØNDAG: ÅRSMØTE begynner kl. 10 hos Kasper.

Meld deg på her:

https://docs.google.com/forms/d/1Nt8g47pI4ApleoNCS4hR63jh7d6GFaNbe-B8tzE48hA/edit

Sommerseiling 2019

Tuesday, April 16th, 2019

I sommar seglar vi på vackra Sørvestlandet under 6 veckoetapper med start och slut på Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund. Här är den uppdaterade seglingsplanen:

Etappe 1: 22 – 29 juni  Norheimsund – Haugesund
Etappe 2: 29 juni – 6 juli Haugesund – Stavanger
Etappe 3: 6 – 13 juli Stavanger – Leirvik på Stord
Etappe 4: 13 – 20 juli Leirvik – Os
Etappe 5: 20 – 27 juli Os – Haugesund (uke for viderekommende)
Etappe 6: 27 juli – 3 august Haugesund – Norheimsund
26 juni finns en ledig plats på etapp 2 och en plats på etapp 5. Det går även att ställa sig på väntelista på de andra. Anmälan görs i ett google-schema (följ länken).

Följande kontaktpersoner har information om vilka personer som är ombord och ungefär var båten befinner sig:

Etappe 1: Sissel Ferstad, telefon 92011007, sisselfe@hotmail.com
Etappe 2-3-4: Liv Inger Ystgaard, telefon 97144691, livinger.ystgaard@gmail.com
Etappe 5-6: Ingrid Wänstrand, telefon +46706057026, ingrid@wanstrand.se

 

Priser för segling 2019:

1400 kronor/vecka för vuxen
700 kr/vecka för barn 7-17 år, studenter (heltid), arbeidsledige och bestmenn
Gratis för barn under 7 år och för høvedsmenn
Priset för årsmedlemskap är 200/100 kronor för vuxen/student, första året är gratis. Alla som seglar måste vara medlemmar i båtlaget.
Betalningen ska görs så fort du fått besked om plats ombord till Båtlaget Brautes konto i DNB: 0530 53 78 153 (IBAN NO5005305378153, BIC/SWIFT DNBANOKK). Skriv vilka personer du betalar för och vilken seglingsetapp, samt om du även betalar medlemskontingent(er). Om du inte betalat i tid (trots påminnelse) kan platsen erbjudas till en person på väntelistan. Säg ifrån så fort som möjligt om du bestämmer dig för att inte segla, så kan platsen gå till någon annan.

Etappe 5

er et viderekommende kurs i råseiling under ledelse av Marius Langeland och Elise Tjørnsletten: For å bli flink må man utfordres og denne uka setter vi fokus på det vanskelige. Vi vil oppsøke uvante og vanskelige situasjoner, vi vil trene på hvordan vi virkelig kan få samarbeidet ombord til å sitte. I en råseilsbåt er det samarbeidet mellom seilerne som er både vår største styrke og samtidig den største svakheten, og denne uken vil vi bruke mye tid på hva vi kan gjøre for å spille hverandre gode og hvordan vi kan bli bedre. Vi vil øve på de vanskelige tingene og presist hvilke momenter som kommer opp avhenger av deltakere og vær og vind. Noen momenter kan være; havnemanøvre, plassberegning for setting og berging av seil, plassberegning for vendinger, navigering i trangt farvann med høy fart, hardværsseiling og hvordan man best rigger seg til for slikt. Det er ønskelig at deltakerne har basisnivået inne og kommer til kurset med lærelyst.

Om du har spörsmål

om seglingen eller betalning av medlems- och seglingsavgift, skriv till braute.info@gmail.com eller ring Ingrid Wänstrand (anmälningsansvarig, mobil  +46706057026) eller Sissel Ferstad (kassör, mobil +4792011007).

I Informasjon til medseglere finns nyttig information till dig som ska med på tur.

Smøredugnad 09. mars og Utsett & høvedsmannseminar 22.-24. mars 2019

Thursday, February 7th, 2019

Velkommen til smøredugnad 09. mars og Utsett & høvedsmannseminar på Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund 22.-24. mars 2019

Snart starter seilsesongen og Braute skal på sjøen. Da må vi være mange nok til at vi får smurt skroget med bunnstoff, frakta Braute fra “vinterhiet” sitt til fjæra og får satt henne på sjøen, lastet ombord og rigget. Høvisseminaret slutter seg til. Det er lærerikt og det er hyggelig på Braute-dugnader, så legg en dag eller helst to til Norheimsund helga i uke 12 og vær med på smøredugnaden to uker før utsettet for de av dere som har anledning! Dugnad og utsett organiseres som et kurs støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon

 SMØRE- & FIKSEDUGNAD Lørdag 09. mars (start kl. 10)

For å lette jobben under utsettdugnaden 2 uker etter skal vi reparere priaren, kryssholt og åra, lage ny ilmeer och male ripa. For å lette administrasjonen av dugnader så ønsker vi at alle som kommer fyller inn skjema på google docs: https://docs.google.com/forms/d/1RDmnlZoCBWRqfHNA9JIuuZmiqyOeiriqMWfjrhhRMsQ/viewform?edit_requested=true

UTSETTDUGNAD OG HØVEDSMANNSEMINAR 22.-24. mars

Meld dig på her: https://docs.google.com/forms/d/1w-Ig-qLWVntjiqeFIapZ-_b7z4oLVHEcZL96bZqMluw/viewform?edit_requested=true       

Fredag kveld 22. mars
Vi gjør så mye vi rekker og smører bunnstoff/primer på skroget til Braute.

Lørdag 23. mars
Vi starter kl. 9 og fortsetter med å klargjøre til å sette ut Braute. I og med at det er fjære tidlig på morgenen rundt 06:30 og dermed full flo midt på dagen starter vi med å bære / frakte Braute fra sin plass utenfor museet ved HFS i retning sjøkanten. Siden det er et stykke vei bør vi være flest personer (minst 15) tidlig på lørdagsmorgen. Senere på dagen bærer vi utstyr, ballast, kister, årer, mast, tilfar ol. fra naustloftene til og i båten, reiser masta, rigger og ror Braute til kaiplassen sin. Vi ser over utstyret, innholdet i kartkistene, permer, etc. og kjøper utstyr vi mangler. Åsmund står for høvisseminaret som slutter seg til kl. 15, seminaret kommer til å pågå i rundt 3 timer. Tema blir gjennomgang av sikkerhetsopplegget til Braute – som ble oppdatert etter forrige høvisseminar. Videre en gjennomgang av den nye forskriften for båter som Braute. På kvelden spiser vi middag.

Søndag – 24.03
Går alt bra er det meste unnagjort i løpet av fredag/lørdagen, men noe arbeid vil som regel gjenstå til søndag.

Sted: Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund.

Mat: Båtlaget holder mat og drikke fra fredag kveld til søndag lunsj.

Overnatting: Antakelig på jekta Mathilde. Ta med laken og putetrekk og liggeunderlag i tillegg til egen sovepose. Dusj og toaletter i servicebygg. Båtlaget betaler for overnattingen.

Klær: Selv om det er vår så kan det bli kjølig, og det hender at det regner også, så ta med varme klær og regnklær. Det er lett å få noe gris på klærne så ikke bruk klær du er redd for. (Tjære-gris går ikke av i vask!)

Hvem kan komme? Alle er velkommen!

Transport:
Egen bil går fint å benytte, og det er godt med parkeringsplasser på HFS.
Det går buss (nr. 925 = Hardangerlinja) fra Bergen eller Voss til Norheimsund sentrum. Sjekk ruter på: https://www.skyss.no/

Spørsmål rettes til Kasper på telefon 90679902