Archive for the ‘aktuelt’ Category

Dugnad, årsmøte og jubileumsfest 6.-8. september 2019

Tuesday, June 11th, 2019

Den 6.-8. September 2019 blir der oppsettdugnad, årsmøte og 25 ÅRS JUBILEUMSFEST i Fyksesund i Hardanger. Oppsett kl. 9 lørdag och og fest etterpå samme kveld. Årsmøte holdes kl. 10 søndag den 8. september. Se skjema for påmelding lengre ned på siden.

For ikke lenge sida markerte båtlaget sitt 20-årsjubileum på Stadsbygd. Båtlaget ble hyllet med taler, nydiktede Braute-sanger, baccalao, kaker og dans til levende musikk. Dette er allerede fem år sia, hvilket betyr at vi nå kan se fram til et enda større jubileum: BRAUTE 25 ÅR!

Festen holdes, som ved forrige jubileum, samme helg som oppsett og årsmøte, dvs. at festen blir 7.-8. SEPTEMBER hos vår høvedsmann, båtbygger og styremedlem Kasper Krogh Hansen i Kvam ved Hardangerfjorden.
Adresse: Fyksesundvegen 580, 5610 Øystese. Holdeplassen heter “Fyksesund vest” (se skyss.no for bussruter).

Båtlaget holder maten, drikke tar man med selv. Overnatting skjer hos Kasper, enten i hus eller eget telt. Ta med sovepose å gjerne liggeunderlag.

Festkomiteen, bestående av Kasper og styremedlem Ramona Neureuter, ber oss innstendig oppfordre alle til å ta ansvar for underholdningen om den skal bestå av mer enn bålbrenning. Ta kontakt med Kasper (tlf.: +47 90 67 99 02 – epost: kaspersbier@gmail.com) eller Ramona (tlf.: +49 1525 697 27 50 eller +47 40 17 93 40 – epost: ramona.neureuter@gmail.com).

Her er resten av instruksene fra festkomiteen:

De som kommer allerede FREDAGEN må gjerne bli med oss å jobbe på båten – jo mer vi rekker på fredagen, jo mer tid blir det til fest.

LØRDAG: Starter vi kl. 9 med tømming, vasking og OPPSETT hos Kasper. FESTEN starter ca. kl. 17 (justeringer etter behov).

SØNDAG: ÅRSMØTE begynner kl. 10 hos Kasper.

Meld deg på her:

https://docs.google.com/forms/d/1Nt8g47pI4ApleoNCS4hR63jh7d6GFaNbe-B8tzE48hA/edit

Sommerseiling 2019

Tuesday, April 16th, 2019

I sommar seglar vi på vackra Sørvestlandet under 6 veckoetapper med start och slut på Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund. Här är den uppdaterade seglingsplanen:

Etappe 1: 22 – 29 juni  Norheimsund – Haugesund
Etappe 2: 29 juni – 6 juli Haugesund – Stavanger
Etappe 3: 6 – 13 juli Stavanger – Leirvik på Stord
Etappe 4: 13 – 20 juli Leirvik – Os
Etappe 5: 20 – 27 juli Os – Haugesund (uke for viderekommende)
Etappe 6: 27 juli – 3 august Haugesund – Norheimsund
26 juni finns en ledig plats på etapp 2 och en plats på etapp 5. Det går även att ställa sig på väntelista på de andra. Anmälan görs i ett google-schema (följ länken).

Följande kontaktpersoner har information om vilka personer som är ombord och ungefär var båten befinner sig:

Etappe 1: Sissel Ferstad, telefon 92011007, sisselfe@hotmail.com
Etappe 2-3-4: Liv Inger Ystgaard, telefon 97144691, livinger.ystgaard@gmail.com
Etappe 5-6: Ingrid Wänstrand, telefon +46706057026, ingrid@wanstrand.se

 

Priser för segling 2019:

1400 kronor/vecka för vuxen
700 kr/vecka för barn 7-17 år, studenter (heltid), arbeidsledige och bestmenn
Gratis för barn under 7 år och för høvedsmenn
Priset för årsmedlemskap är 200/100 kronor för vuxen/student, första året är gratis. Alla som seglar måste vara medlemmar i båtlaget.
Betalningen ska görs så fort du fått besked om plats ombord till Båtlaget Brautes konto i DNB: 0530 53 78 153 (IBAN NO5005305378153, BIC/SWIFT DNBANOKK). Skriv vilka personer du betalar för och vilken seglingsetapp, samt om du även betalar medlemskontingent(er). Om du inte betalat i tid (trots påminnelse) kan platsen erbjudas till en person på väntelistan. Säg ifrån så fort som möjligt om du bestämmer dig för att inte segla, så kan platsen gå till någon annan.

Etappe 5

er et viderekommende kurs i råseiling under ledelse av Marius Langeland och Elise Tjørnsletten: For å bli flink må man utfordres og denne uka setter vi fokus på det vanskelige. Vi vil oppsøke uvante og vanskelige situasjoner, vi vil trene på hvordan vi virkelig kan få samarbeidet ombord til å sitte. I en råseilsbåt er det samarbeidet mellom seilerne som er både vår største styrke og samtidig den største svakheten, og denne uken vil vi bruke mye tid på hva vi kan gjøre for å spille hverandre gode og hvordan vi kan bli bedre. Vi vil øve på de vanskelige tingene og presist hvilke momenter som kommer opp avhenger av deltakere og vær og vind. Noen momenter kan være; havnemanøvre, plassberegning for setting og berging av seil, plassberegning for vendinger, navigering i trangt farvann med høy fart, hardværsseiling og hvordan man best rigger seg til for slikt. Det er ønskelig at deltakerne har basisnivået inne og kommer til kurset med lærelyst.

Om du har spörsmål

om seglingen eller betalning av medlems- och seglingsavgift, skriv till braute.info@gmail.com eller ring Ingrid Wänstrand (anmälningsansvarig, mobil  +46706057026) eller Sissel Ferstad (kassör, mobil +4792011007).

I Informasjon til medseglere finns nyttig information till dig som ska med på tur.

Smøredugnad 09. mars og Utsett & høvedsmannseminar 22.-24. mars 2019

Thursday, February 7th, 2019

Velkommen til smøredugnad 09. mars og Utsett & høvedsmannseminar på Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund 22.-24. mars 2019

Snart starter seilsesongen og Braute skal på sjøen. Da må vi være mange nok til at vi får smurt skroget med bunnstoff, frakta Braute fra “vinterhiet” sitt til fjæra og får satt henne på sjøen, lastet ombord og rigget. Høvisseminaret slutter seg til. Det er lærerikt og det er hyggelig på Braute-dugnader, så legg en dag eller helst to til Norheimsund helga i uke 12 og vær med på smøredugnaden to uker før utsettet for de av dere som har anledning! Dugnad og utsett organiseres som et kurs støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon

 SMØRE- & FIKSEDUGNAD Lørdag 09. mars (start kl. 10)

For å lette jobben under utsettdugnaden 2 uker etter skal vi reparere priaren, kryssholt og åra, lage ny ilmeer och male ripa. For å lette administrasjonen av dugnader så ønsker vi at alle som kommer fyller inn skjema på google docs: https://docs.google.com/forms/d/1RDmnlZoCBWRqfHNA9JIuuZmiqyOeiriqMWfjrhhRMsQ/viewform?edit_requested=true

UTSETTDUGNAD OG HØVEDSMANNSEMINAR 22.-24. mars

Meld dig på her: https://docs.google.com/forms/d/1w-Ig-qLWVntjiqeFIapZ-_b7z4oLVHEcZL96bZqMluw/viewform?edit_requested=true       

Fredag kveld 22. mars
Vi gjør så mye vi rekker og smører bunnstoff/primer på skroget til Braute.

Lørdag 23. mars
Vi starter kl. 9 og fortsetter med å klargjøre til å sette ut Braute. I og med at det er fjære tidlig på morgenen rundt 06:30 og dermed full flo midt på dagen starter vi med å bære / frakte Braute fra sin plass utenfor museet ved HFS i retning sjøkanten. Siden det er et stykke vei bør vi være flest personer (minst 15) tidlig på lørdagsmorgen. Senere på dagen bærer vi utstyr, ballast, kister, årer, mast, tilfar ol. fra naustloftene til og i båten, reiser masta, rigger og ror Braute til kaiplassen sin. Vi ser over utstyret, innholdet i kartkistene, permer, etc. og kjøper utstyr vi mangler. Åsmund står for høvisseminaret som slutter seg til kl. 15, seminaret kommer til å pågå i rundt 3 timer. Tema blir gjennomgang av sikkerhetsopplegget til Braute – som ble oppdatert etter forrige høvisseminar. Videre en gjennomgang av den nye forskriften for båter som Braute. På kvelden spiser vi middag.

Søndag – 24.03
Går alt bra er det meste unnagjort i løpet av fredag/lørdagen, men noe arbeid vil som regel gjenstå til søndag.

Sted: Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund.

Mat: Båtlaget holder mat og drikke fra fredag kveld til søndag lunsj.

Overnatting: Antakelig på jekta Mathilde. Ta med laken og putetrekk og liggeunderlag i tillegg til egen sovepose. Dusj og toaletter i servicebygg. Båtlaget betaler for overnattingen.

Klær: Selv om det er vår så kan det bli kjølig, og det hender at det regner også, så ta med varme klær og regnklær. Det er lett å få noe gris på klærne så ikke bruk klær du er redd for. (Tjære-gris går ikke av i vask!)

Hvem kan komme? Alle er velkommen!

Transport:
Egen bil går fint å benytte, og det er godt med parkeringsplasser på HFS.
Det går buss (nr. 925 = Hardangerlinja) fra Bergen eller Voss til Norheimsund sentrum. Sjekk ruter på: https://www.skyss.no/

Spørsmål rettes til Kasper på telefon 90679902

Dugnad 1-2 desember

Tuesday, November 13th, 2018

Båtlaget kaller inn til dugnad på Hardanger fartøyvernsenter lørdag, 01.12. fra kl. 11 til søndag, 02.12. til kl. 15.

Siden sist er Braute blitt smurt av en effektiv dugnadsgjeng i slutten av september og er nå klar for ny arbeidsinnsats på riggen. Vi skal jobbe med stående rigg (nye vant) og noen mindre (tre)arbeider (bl.a. lage ny ihlmeer, fikse tiljer m.m.).
Har du anledning til å være med den ene eller begge dagene er det flott.
Meld gjerne fra til Åsmund, epost: aas.krist@gmail.com eller Tlf: 91 74 68 11

Årsmøte og Dugnad i Braute 7.-9. September 2018

Saturday, July 14th, 2018

Velkommen til Årsmøte og Dugnad for Båtlaget Braute helga 7.-9. September 2018.

Årsmøtet vil bli avholdt Lørdag 8.September kl.17 på Hardanger Fartøyvernsenter i Nordheimsund.

For å ha stemmerett på årsmøtet må man ha betalt kontingenten: 200/100/100 kroner for voksen/student/arbeidsledig til kontonummer 0530 53 78 153. (Første års medlemsskap er gratis, så nye medlemmer fra 2018 trenger ikke å betale kontingent for å ha stemmerett. Medlemmer med livstidsmedlemsskap betaler ikke kontigent.

 

 

Dugnad

Overnatting vil foregå på fartøyvernsenteret. Alle som kommer må ta med seg sovepose og liggeunderlag da det ikke er madrasser tilgjengelig. Båtlaget holder som vanlig alt av mat.

 

Fredag kveld 7.september blir det sannsynligvis lite dugnad, men er det mange nok som kommer tidlig kan vi starte med å tømme båten.

 

Hovedplanen er at lørdag morgen, 8.september, starter vi med å rigge ned og tømme båten for alt utstyr, rigg, stein osv kl.9. Det er flo 10:30. Etterhvert som utstyret kommer i land vi vi gå igjennom det, vurdere tilstand og mangler,  vaske og smøre utstyr, tilfar og mast/rigg. Når det  blir litt mindre flo og litt mer fjære sjø vil vi sette båten opp og begynne med vask, skraping og smøring.

 

Det blir årsmøte kl.17, middag og hygge på kvelden. 

 

Søndag 9.september vil vi holde på til ca. kl.14. Søndag er det viktig å gjøre ferdig det vi ikke rakk på lørdag og få montert opp presenningsteltet som Braute skal stå under i vinter.
Dugnadsaktiviteten arrangeres som kurs, og båtlaget mottar økonomisk støtte for dette fra Studieforbundet Kultur og Tradisjon

Trenge du mer informasjon, ta kontakt på mail braute.info@gmail.com eller Helen på telefon 99577758

Vi vil gjerne vite hvem som kommer, så meld deg på skjemaet under

Påmeldingskjema

Sommerseilinga 2018 er igang!

Monday, June 25th, 2018

Sommaren 2018 seglar vi från Stadsbygd till Hardanger under 6 veckor med start 23 juni och avslutning 4 augusti. Här hittar du nyttig information om seglingen. Seglingen genomförs som en kurs med stöd  av Studieforbundet kultur og tradisjon.

Alla som ska segla måste läsa informationen och följa rutinerna som gäller och de finns samlade i dokumentet Informasjon_til_medseglere_Braute_2018. Manskapslistan med alla kontaktuppgifter skickas ut med e-post.

För det påtroppande manskapet är det viktigt att kontakta sin høvedsmann torsdag kväll, för att få veta exakt var båten befinner sig vid manskapsbyte. Høvedsmannen ska meddela kontaktpersonen vilka personer som är ombord, vilket är viktigt för säkerheten om något händer.

Kontaktperson för etapp 1, 2, 3 och 6 är Ingrid Wänstrand, mobil +46 70 605 70 26.
Kontaktperson för etapp 4 och 5 är Helen Haneferd, mobil +47 99 57 77 58

Etapper:

 1. 23-30 juni, Stadsbygd-Kristiansund
 2. 30 juni-7 juli, Kristiansund-Ålesund
 3. 7-14  juli, Ålesund-Fosnavåg, avancerad seglingskurs
 4. 14-21 juli, Fosnavåg-Florø
 5. 21-28 juli, Florø-Bergen, “barn- och hundvecka”
 6. 28 juli-4 augusti, Bergen-Norheimsund

Det kan fortfarande finnas någon enstaka plats ombord på någon av etapperna. Alla anmälningar görs via ett Google-formulär och betalning ska göras så fort du fått bekräftelse att du har fått plats på seglingen.

Priser för segling 2018:
1400 kronor/vecka för vuxen
700 kr/vecka för barn 7-17 år, studenter (heltid), arbeidsledige och bestmenn
Gratis för barn under 7 år och för hövedsmenn
Priset för årsmedlemskap är 200/100 kronor för vuxen/student, första året är gratis. Alla som seglar måste vara medlemmar.

Hör gärna av dig till braute.info@gmail.com om du har några frågor om sommarseglingen eller betalning av medlems- och seglingsavgift. Det går också fint att kontakta Ingrid (anmälningsansvarig)Helen (leder) eller Gunhild (kassör).

Ingrid Wänstrand, mobil  +46 70 605 70 26

Helen Haneferd, mobil +47 99 57 77 58

Gunhild Lind, mobil +47 97 14 41 55

Utsett 27.-29.April 2018 på Stadsbygd

Monday, April 2nd, 2018

Velkommen til utsett og dugnad på Stadsbygd 27.-29.April 2018
Det er vår og Braute skal på sjøen. Da må vi være mange nok til at vi får smurt skroget med bunnstoff, satt Braute på sjøen, lastet ombord og rigget. Det er lærerikt og det er hyggelig, så legg en dag eller helst to til Stadsbygda siste helga i april!
Dugnad og utsett organiseres som et kurs støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon, http://www.kulturogtradisjon.no

PLAN
Fredag kveld:
Vi gjør så mye vi rekker og smører bunnstoff/primer på skroget til Braute.

Lørdag:
Vi starter kl. 9 og fortsetter med å smøre bunnstoff og klargjøre til å sette ut Braute. I og med at det ikke er fjære før senere på dagen bruker vi tida til å bære utstyr, ballast, mast, tiltar ol.til brygga. Det er fjære sjø 17:50 på kvelden så i år satser vi på å spise middag før dette. Så vi setter Braute ned i fjæra kl. 18:00. Vi bør være minst 15 personer til. Så venter på at det skal flø. Det er mer lettvint å vente på at sjøen skal komme opp til båten enn å bære båten hele veien ned til sjøen.

Deretter må vi lempe ballast og alt mulig annet, som kister, mast, tiljer, årer, og mye mer, ombord og plassere alt sammen der det hører hjemme. Så reiser vi masta, rigger og seiler til havna på Sandbakken et par kilometer lenger bort langs stranda. Pga litt ugunstig tid på flo å fjære blir det endel jobbing utover kvelden i år, men håper alle er klar til innsats!

Søndag:
Går alt bra er det meste unnagjort i løpet av fredag/lørdagen, men noe arbeid vil som regel gjenstå til søndag. I og med at vi skal overvintre i Hardanger 2018/2019 så vil det i år også bli pakking av utstyr som skal sendes sørover.

STED: Museet Kystens arv i Stadsbygda i Rissa kommune, omtrent rett over fjorden fra Trondheim.

MAT: Båtlaget holder mat og drikke fra fredag kveld til søndag lunsj(øl og sånt er for egen regning).

OVERNATTING: I seng på naustloft. Ta med laken og putetrekk i tillegg til egen sovepose. Det er også mulig å bo i eget telt. Dusj og toaletter i servicebygg. Båtlaget betaler for overnattingen.

KLÆR: Selv om det er vår så kan det bli kjølig, og det hender at det regner også, så ta med varme klær og regnklær. Det er lett å få noe gris på klærne så ikke bruk klær du er redd for. (Tjære-gris går ikke av i vask!)

HVEM KAN KOMME? Alle er velkommen!

PÅMELDING:
For å lette administrasjonen av dugnader så ønsker vi at alle som kommer fyller inn skjema på google docs:

https://docs.google.com/forms/d/1-iobHhFvENhSHAza47LmRGCqCCjV6x27bkVdE_fkKJw/viewform?edit_requested=true

Spørsmål sendes til braute.info@gmail.com eller Helen på telefon 99577758

TRANSPORT INFORMASJON:

BIL: Egen bil går fint å benytte, og det er godt med parkeringsplasser på museet. Ferjesamband: Flakk-Rørvik.

BUSS: Det går det buss fra Trondheim Sentralstasjon til Stadsbygd (Holdeplass Stadsbygd kirke). Det er 5-10min å gå fra holdeplassen til Museet Kystens Arv. Ruteinformasjon finnes på atb.no.

BÅT: En annen transportmulighet er å ta hurtigbåt fra Trondheim til Vanvikan. Det er ikke korrespondanse videre til Stadsbygd. Alternativene her vil bli å ta taxi Rissa taxisentral har telefon nummer: 73 85 20 00 eller ordne privat transport. Men, NB(!), det har på de siste dugnadene vært få personer med tilgang på bil.

VEL MØTT!

HIlsen Brautestyret!

Sommerseilinga 2018

Wednesday, December 27th, 2017

Sommaren 2018 seglar vi från Stadsbygd till Hardanger under 6 veckor med start 23 juni och avslutning 4 augusti.

Alla anmälningar görs via ett Google-formulär, klicka på länken för att komma dit! Høvedsmenn får anmäla sig från 8 januari och övrigt manskap från den 15 januari.

Etapper:

 1. 23-30 juni, Stadsbygd-Kristiansund
 2. 30 juni-7 juli, Kristiansund-Ålesund
 3. 7-14  juli, Ålesund-Fosnavåg, avancerad seglingskurs*
 4. 14-21 juli, Fosnavåg-Florö
 5. 21-28 juli, Florö-Bergen, “barn- och hundvecka”**
 6. 28 juli-4 augusti, Bergen-Norheimsund

*Tredje seiluke vil være en uke med fokus på det vanskelige. Vi vil oppsøke vanskelige situasjoner og drille på de tingene som man gjerne ikke får nok trening på i vanlige seiluker. Helt presist hva seiluken vil inneholde vil avhenge av deltakernes nivå og ønsker, samt forhold, men her er eksempel på noen momenter: Havnemanøvre, plass-beregning for å sette og berge seil, navigering i trange farvann med høy fart, hardværsseiling, havnevalg, posisjonering utfra værmelding, sikkerheten til folk og båt, mannskapsvurdering, ankring, fortøyning, varping, båtens potensiale og begrensninger. Seilkurset vil bli holdt av Marius Langeland och Elise Kjønsletten. Deltakere bør kjenne seg simelig trygge på basiselementene ved såseiling. Ta kontakt med Marius om du lurer på noe vedrørende dette: MariusLangeland(alfakrøll)hotmail.com.

**På den femte etappen kommer flera barn och en hund att vara med ombord.

Priser för segling 2018:

1400 kronor/vecka för vuxen
700 kr/vecka för barn 7-17 år, studenter (heltid), arbeidsledige och bestmenn
Gratis för barn under 7 år och för hövedsmenn

Priset för årsmedlemskap är 200/100 kronor för vuxen/student, första året är gratis. Alla som seglar måste vara medlemmar.

1 maj är sista datum för inbetalning av seglingsavgift. Om du inte betalat i tid (trots påminnelse) kan platsen erbjudas till en annan person på väntelistan. Den som anmäler sig senare än 1 maj ska betala i samband med anmälan.

Hör gärna av dig till braute.info@gmail.com om du har några frågor om sommarseglingen eller betalning av medlems- och seglingsavgift. Det går också fint att kontakta Ingrid (anmälningsansvarig), Helen (leder) eller Gunhild (kassör).

Ingrid Wänstrand, mobil  +46 70 605 70 26

Helen Haneferd, mobil +47 99 57 77 58

Gunhild Lind, mobil +47 97 14 41 55

Oppsett og Årsmøte 7.-8.oktober 2017

Monday, July 31st, 2017


Velkommen til årsmøte og oppsett 7.-8.oktober.
Mer informasjon kommer etterhvert, men sett av helga nå!

Hvis du allerede vet at du kommer kan du melde deg på til braute.info@gmail.com.

Utsett dugnad 28.-30.april

Saturday, March 11th, 2017

Velkommen til utsett!

Det er vår og Braute skal på sjøen. Da må vi være mange nok til at vi får smurt skroget med bunnstoff, satt Braute på sjøen, lasta ombord og rigget. Det er lærerikt og det er hyggelig, så legg en dag eller helst to til Stadsbygda denne helga i april/mai.

Vi satser på å smøre skroget med bunnstoff fredag kveld. Det er fjære sjø 8:30 på morgenen, og er vi mange nok da setter vi Braute ned i fjæra på morgenen kl. 9. Vi bør være minst 15 personer til dette. Etter at det er gjort venter vi på at det skal flø. Det er mer lettvint å vente på at sjøen skal komme opp til båten enn å bære båten hele veien ned til sjøen. Deretter må vi lempe ballast og alt mulig annet som hører hjemme i en båt, som kister, mast, årer, og mye mer, ombord og plassere alt sammen der det hører hjemme. Så reiser vi masta, rigger og seiler til havna på Sandbakken et par kilometer lenger bort langs stranda.

Går alt bra er det meste unnagjort i løpet av fredag/lørdagen, men noe arbeid vil som regel gjenstå til søndag. Går alt etter planen vil det bli tid til litt seiling på søndagen for de som ønsker det. Noen av oss vil overnatte til mandag (1.mai).

STED: Museet Kystens arv i Stadsbygda i Rissa kommune, omtrent rett over fjorden fra Trondheim.

MAT:Båtlaget holder som vanlig dugnadsfolket med mat og drikke (øl og sånt er for egen regning). Det blir frokost tidlig på lørdag, lunsj og middag lørdag, frokost og lunsj søndag. De som er igjen til mandag ordner seg middag søndag og frokost mandag selv.

OVERNATTING: I seng på naustloftet. Ta med laken og putetrekk i tillegg til egen sovepose. Museet krever det. Det er mulig å bo i telt også. Dusj og toaletter på området.

KLÆR: Selv om det er vår så kan det bli kjølig, og det hender at det regner også, så ta med varme klær og regnklær. Det er lett å få noe gris på klærne så ikke bruk klær du er redd for. (Tjære-gris går ikke av i vask!)

HVEM KAN KOMME? Alle er velkommen!

PÅMELDING: braute.info@gmail.com eller Helen på telefon 99577758

Dugnaden organiseres som et kurs støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon