Smøredugnad 09. mars og Utsett & høvedsmannseminar 22.-24. mars 2019

Velkommen til smøredugnad 09. mars og Utsett & høvedsmannseminar på Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund 22.-24. mars 2019

Snart starter seilsesongen og Braute skal på sjøen. Da må vi være mange nok til at vi får smurt skroget med bunnstoff, frakta Braute fra “vinterhiet” sitt til fjæra og får satt henne på sjøen, lastet ombord og rigget. Høvisseminaret slutter seg til. Det er lærerikt og det er hyggelig på Braute-dugnader, så legg en dag eller helst to til Norheimsund helga i uke 12 og vær med på smøredugnaden to uker før utsettet for de av dere som har anledning! Dugnad og utsett organiseres som et kurs støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon

 SMØRE- & FIKSEDUGNAD Lørdag 09. mars (start kl. 10)

For å lette jobben under utsettdugnaden 2 uker etter skal vi reparere priaren, kryssholt og åra, lage ny ilmeer och male ripa. For å lette administrasjonen av dugnader så ønsker vi at alle som kommer fyller inn skjema på google docs: https://docs.google.com/forms/d/1RDmnlZoCBWRqfHNA9JIuuZmiqyOeiriqMWfjrhhRMsQ/viewform?edit_requested=true

UTSETTDUGNAD OG HØVEDSMANNSEMINAR 22.-24. mars

Meld dig på her: https://docs.google.com/forms/d/1w-Ig-qLWVntjiqeFIapZ-_b7z4oLVHEcZL96bZqMluw/viewform?edit_requested=true       

Fredag kveld 22. mars
Vi gjør så mye vi rekker og smører bunnstoff/primer på skroget til Braute.

Lørdag 23. mars
Vi starter kl. 9 og fortsetter med å klargjøre til å sette ut Braute. I og med at det er fjære tidlig på morgenen rundt 06:30 og dermed full flo midt på dagen starter vi med å bære / frakte Braute fra sin plass utenfor museet ved HFS i retning sjøkanten. Siden det er et stykke vei bør vi være flest personer (minst 15) tidlig på lørdagsmorgen. Senere på dagen bærer vi utstyr, ballast, kister, årer, mast, tilfar ol. fra naustloftene til og i båten, reiser masta, rigger og ror Braute til kaiplassen sin. Vi ser over utstyret, innholdet i kartkistene, permer, etc. og kjøper utstyr vi mangler. Åsmund står for høvisseminaret som slutter seg til kl. 15, seminaret kommer til å pågå i rundt 3 timer. Tema blir gjennomgang av sikkerhetsopplegget til Braute – som ble oppdatert etter forrige høvisseminar. Videre en gjennomgang av den nye forskriften for båter som Braute. På kvelden spiser vi middag.

Søndag – 24.03
Går alt bra er det meste unnagjort i løpet av fredag/lørdagen, men noe arbeid vil som regel gjenstå til søndag.

Sted: Hardanger Fartøyvernsenter i Norheimsund.

Mat: Båtlaget holder mat og drikke fra fredag kveld til søndag lunsj.

Overnatting: Antakelig på jekta Mathilde. Ta med laken og putetrekk og liggeunderlag i tillegg til egen sovepose. Dusj og toaletter i servicebygg. Båtlaget betaler for overnattingen.

Klær: Selv om det er vår så kan det bli kjølig, og det hender at det regner også, så ta med varme klær og regnklær. Det er lett å få noe gris på klærne så ikke bruk klær du er redd for. (Tjære-gris går ikke av i vask!)

Hvem kan komme? Alle er velkommen!

Transport:
Egen bil går fint å benytte, og det er godt med parkeringsplasser på HFS.
Det går buss (nr. 925 = Hardangerlinja) fra Bergen eller Voss til Norheimsund sentrum. Sjekk ruter på: https://www.skyss.no/

Spørsmål rettes til Kasper på telefon 90679902

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.