Sommerseilasen 2015: Adriaterhavet og Trøndelag

Braute har tilbud om å delta i regattaen Rota Palagruzona i Adriaterhavet (Kroatia) i sommer, og vi arbeider for å få til dette. Slik ser den to-delte planen for sommerseilas ut:

13. juni til 4. juli (ukene 25-26-27)

Seilas i Kroatias øyrike og i Adriaterhavet. Selve Roya Palagruzona er fra 17-22. juni. Detaljene er ikke klare, og det forutsetter avtale om dekning av fraktkostnadene, men slik styret forstår det, så vil dette gå i orden. Da er dette et eventyr vi ikke bør la gå fra oss. Vi prøver å arrangere seilasene i Kroatia på samme måte som i Norge, med friluftsliv uten motor og bytte av mannskap hver uke. Men selvsagt blir mye også annerledes, og det er det som er eventyret. Blir det mange som melder seg på kan det være aktuelt å utvide seilasen noe slik at alle som ønsker å seile i Adriaterhavet får en mulighet til det.

11. juli til 1. august (uke 29-30-31)

Stjerneseilas på Trøndelagskysten, trolig med to mannskapsbytter på Frøya, slik det ble vellykket gjennomført i 2010. Avhengig av vær og vind kan en med dette utgangspunktet ta rundtur rundt Frohavet til Halten og Fosens øy- og fjordverden, eller ferden kan legges vestover i Frøya, Smøla og Hitras øyrike, i retning Grip og Kristiansund. Vi har tuilbud om å låne et hus på Gjæsingen i Froan i denne perioden.

Påmelding starter 18. januar

Vi skal ha en mer detaljert plan klar før det, men det er lurt å begynne planleggingen nå.

Påmelding til sommerseilasen

Send e-post til braute.info@gmail.com eller ring til Sigrid Elvenes,tlf: +47 41088381

Rota Palagruzona går fra Vis til Palagruza.

Bakgrunn for planen om seilas i Kroatia

Forbundet Kysten har kontakt med tilsvarende organisasjoner i andre land som jobber for kystkultur, blant annet i Kroatia. Denne sommeren deltok en tradisjonsbåt fra Kroatia på Forbundet Kystens landsstevne i Oslo. Som et ledd i kulturutvekslinga ønsker Kysten å legge til rette for en gjenvisitt til Kroatia med en norsk tradisjonsbåt i verdens eldste regatta for tradisjonsbåter, Rota Palagruzona, i Adriaterhavet. Styret i Braute fikk nyss om dette, og foreslo Braute til oppdraget, noe Kysten synes er en god ide.

Regattaen Rota Palagruzona gikk første gang av stabelen den 12. juni 1593 og gikk uavbrutt fram til 30-tallet da motor overtok som framdrift for båtene. Takket være noen få tradisjonsentusiaster i organisasjonen Ars Halieutica har regattaen blitt tatt opp igjen og blir nå arrangert hvert år i juni. Du kan lese mer om Rota Palagruzona her:

https://www.facebook.com/ROTAPALAGRUZONA

http://www.rota-palagruzona.com/

http://www.sailingeurope.com/blog/the-oldest-sailing-race

https://www.google.no/maps/@42.734755,16.2173115,10z

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.