Sommerseilasen 2016 = Festivalsommer

Første desember 2015 går startskuddet for påmelding til Braute-seiling neste sommer. Hvorfor så tidlig, spør du? Jo, det er for at folk skal få best mulig sjans til å sikre seg billetter til Trænafestivalen, som ofte blir fort utsolgt og som legges ut nå i disse dager! Og hvorfor er det relevant for Braute-seiling? Jo, for i år tar båtlaget sikte på festivalsommer.

Planen for sommerseilasen 2016 ser slik ut:

Stadsbygd – Træna (Trænafestivalen): 25. juni – 9. juli

Træna – Bodø (Landstevnet i Forbundet Kysten): 9 – 16. juli

Bodø – Sandnessjøen: 16 – 23. juli

Sandnessjøen – Stadsbygda: 23. juli – 6 august.

Sommerseilasen 2016

Den observante leser har kanskje allerede lagt merke til at første og siste etappe denne sommeren er TO uker lange! Dette er noe flere har ønska seg lenge, og vi prøver det i år. Det blir lettere å rekke festivalstart hvis man kan seile også på den unnavinden som kommer på en lørdag, og ikke må ligge i havn og ha mannskapsbytte! Den foreløpige planen er at Marius Langeland blir høvedsmann på Stadsbygd-Træna-etappen, og Ivar S. Holand på Sandnessjøen-Stadsbygd. (Høvedsmann på de to midterste etappene er ikke fastlagt ennå. Her blir det nok størst sjanse for sam- og/eller kappseiling med nordlandsbåter i landsstevne-modus…).

Annen viktig informasjon: Pris for seiling.

Årsmøtet vedtok i høst å sette opp prisen for en ordinær ukesetappe med Braute fra 900 til 1400 kroner. Seilavgiften har vært uforandra siden 2009, mens båtlagets driftsutgifter øker i takt med generell prisstigning. Her er de nye satsene for seilavgift:

1400 kroner/uke for voksen
700 kroner/uke for student/arbeidsledig/ellers økonomisk pressa
400 kroner/uke for barn 7-17 år
Gratis for barn under 7 år

Prisen for medlemsskap er uforandra: 200/100 kroner per år.

For toukers-etappene i sommer gjelder dessuten SPESIALPRISER: 2000 kroner for voksen, 1000 kroner for student etc., 600 kroner for barn. (Totalt for hele toukers-etappen, altså.)

Påmeldinga starter altså 1. desember. Send epost til braute.info@gmail.com eller kontakt Sigrid som er påmeldingsansvarlig direkte på telefon 410 88381 eller epost sigridsin@gmail.com.

En del av dugnadsgjengen som i høst nesten fikk gjort Braute helt klar til sommerens seilas: Anja Wannag, Eldar Heide, Sigrid Elvenes, Ramona Neureuther, Astri Hogganvik Egner og Alaister Jenkins. Tusen takk til alle som var med! Neste dugnad blir antakelig i april. Mer info om det kommer senere!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.