To kurs 9-10. april: Nålebinding og Talging og stell av råsegl

Helga 9-10. april arrangerer båtlaget to kurs:

Kurs i nålebinding

Kurs i talging og stell av råsegl

I tillegg skal vi delta med litt i dugnadsinnsats for å hjelpe til med å sette Nidaros på sjøen, og Museet Kystens Arv skal ha dugnad for å forbedre kaia, og vi har lovt å ta i et tak der også, så langt tiden strekker til. Det kan altså bli mye folk i sving med litt forskjellig på museet i Stadsbygda denne helga.

Nålebinding er en teknikk for å lage for eksempel ull-votter eller ull-lue som gir et mer slitesterkt resultat enn strikking, men som er litt mer tidkrevende. Talging av seglet gjør at det blir glattere, mer slitesterkt og tett. Bilder fra Wikipedia og Kari Mostad.

Kurset i nålebinding varer i 9 timer: 6 timer på lørdag og 3 timer på søndag. Kursleder er Ragnhild Dahl fra Studieforbundet kultur og tradisjon. Studieforbundet ga kurset i gave til Båtlaget Braute som 20-årsgave. Kurset blir i Museet kystens arv sine lokaler ved Prestelva i Stadsbygda.

Talging av seglet og noe annet arbeid med Braute vil foregå samtidig med nålebinding, men noe anledning til å være med på vedlikehold av seglet vil det også bli for nålebinderne. Mer informasjon om dette vil komme etter hvert. Talging av seglet arrangeres også som kurs med støtte fra Studieforbundet kultur og tradisjon.

Program

Lørdag: 10.00: frokost med eventuell matpakkesmøring, 12.00: nålebinding, 15.00: lunsj,  16.00: nålebinding (kaffe- og fruktpauser etter behov), 20.00: middag, 21.00: rydding og vasking etter dagens arbeid og måltider. Ekstra pauser når det trengs for å hjelpe til med å sette Nidaros på sjøen.

Søndag: 9.00: frokost med matpakkesmøring, oppvask og pakking, 10.00: nålebinding, 13.00: siste vask og avreise.

Reisemuligheter

Fredag fra Oslo: tog Oslo S kl. 16.02 à Trondheim kl. 22.49. Båt fra fergeleiet like ved stasjonen kl. 23.30 à Vanvikan 23.55. Privatbil henter på fergeleiet og kjører til Stadsbygda og Kystens arv. Alternativt: nattog fra Oslo fredag.

Lørdag fra Trondheim: Buss kl. 10.20 à Stadsbygd kl. 11.35

Søndag fra Stadsbygd til Trondheim: Buss kl. 15.15 à Trondheim kl. 16.25

Overnatting for 100 kr natta per seng på naustloftet, evt. i Tømmerslottet på Museet kystens arv. Ta med sovepose og sengetøy/lakenpose og håndkle.

Vi handler mat mens vi er der, f.eks. lørdag morgen, og spleiser på denne. Folk oppfordres til å ta med egen kopp så blir husarbeidet enklere.

Påmelding til braute.info@gmail.com eller ved telefon til Sigrid Elvenes på 41088381.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.