Oppsett-dugnad og årsmøte

Braute på Halten i sommer.

Braute på Halten i sommer.

Fredag 30. september til søndag 2. oktober

Braute kommer fra høstutfart med Fosen folkehøgskole fredag 30. september og skal rett på land. Derfor er det viktig at mange kommer på dugnad allerede på fredag. Forberedelsene starter fra klokka 18, men hvilken tid selve oppsettet skjer avhenger av når Braute kommer seg inn i havna.

Oppsettet skjer på tradisjonelt vis ved at så mange som mulig «manner seg attåt» båt-skroget og så bærer båten på land. Det er en enkel måte å gjøre det på, men det krever at det er mange nok til å løfte i flokk.

På lørdag er det den store båtstell-dagen. Etter frokost skal båt og rigg vaskes og smøres. I år var det 23 sesong på rad for Braute og det har slitt på båten. Derfor blir det en ekstra nøye båtsjekk i år, og konklusjonen av sjekken kan bli at vi blir nødt til å gjøre store reparasjoner eller vi kan til og med bestemme oss for å bygge ny. Nettopp hva vi skal gjøre videre, det skal vi diskutere på årsmøtet på kvelden. Etterpå blir det årsmøtemiddag og båtlivets lyse side ut i de mørke timer.

Søndag er det frokost og lunsj og sluttføring av dugnadsarbeidet innimellom.

Båtlaget holder seng og mat. Du tar med klær som tåler høst og tjære, og sengklær til bruk i sengene på naustloftet.

Arrangementet er støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon.

DSC_4868 (2)

Måltid under seglet. Høvisen understreker et poeng med hevet tommeltott.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.