Utsett dugnad 28.-30.april

Velkommen til utsett!

Det er vår og Braute skal på sjøen. Da må vi være mange nok til at vi får smurt skroget med bunnstoff, satt Braute på sjøen, lasta ombord og rigget. Det er lærerikt og det er hyggelig, så legg en dag eller helst to til Stadsbygda denne helga i april/mai.

Vi satser på å smøre skroget med bunnstoff fredag kveld. Det er fjære sjø 8:30 på morgenen, og er vi mange nok da setter vi Braute ned i fjæra på morgenen kl. 9. Vi bør være minst 15 personer til dette. Etter at det er gjort venter vi på at det skal flø. Det er mer lettvint å vente på at sjøen skal komme opp til båten enn å bære båten hele veien ned til sjøen. Deretter må vi lempe ballast og alt mulig annet som hører hjemme i en båt, som kister, mast, årer, og mye mer, ombord og plassere alt sammen der det hører hjemme. Så reiser vi masta, rigger og seiler til havna på Sandbakken et par kilometer lenger bort langs stranda.

Går alt bra er det meste unnagjort i løpet av fredag/lørdagen, men noe arbeid vil som regel gjenstå til søndag. Går alt etter planen vil det bli tid til litt seiling på søndagen for de som ønsker det. Noen av oss vil overnatte til mandag (1.mai).

STED: Museet Kystens arv i Stadsbygda i Rissa kommune, omtrent rett over fjorden fra Trondheim.

MAT:Båtlaget holder som vanlig dugnadsfolket med mat og drikke (øl og sånt er for egen regning). Det blir frokost tidlig på lørdag, lunsj og middag lørdag, frokost og lunsj søndag. De som er igjen til mandag ordner seg middag søndag og frokost mandag selv.

OVERNATTING: I seng på naustloftet. Ta med laken og putetrekk i tillegg til egen sovepose. Museet krever det. Det er mulig å bo i telt også. Dusj og toaletter på området.

KLÆR: Selv om det er vår så kan det bli kjølig, og det hender at det regner også, så ta med varme klær og regnklær. Det er lett å få noe gris på klærne så ikke bruk klær du er redd for. (Tjære-gris går ikke av i vask!)

HVEM KAN KOMME? Alle er velkommen!

PÅMELDING: braute.info@gmail.com eller Helen på telefon 99577758

Dugnaden organiseres som et kurs støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.