Sommerseilinga 2018

Sommaren 2018 seglar vi från Stadsbygd till Hardanger under 6 veckor med start 23 juni och avslutning 4 augusti.

Alla anmälningar görs via ett Google-formulär, klicka på länken för att komma dit! Høvedsmenn får anmäla sig från 8 januari och övrigt manskap från den 15 januari.

Etapper:

  1. 23-30 juni, Stadsbygd-Kristiansund
  2. 30 juni-7 juli, Kristiansund-Ålesund
  3. 7-14  juli, Ålesund-Fosnavåg, avancerad seglingskurs*
  4. 14-21 juli, Fosnavåg-Florö
  5. 21-28 juli, Florö-Bergen, “barn- och hundvecka”**
  6. 28 juli-4 augusti, Bergen-Norheimsund

*Tredje seiluke vil være en uke med fokus på det vanskelige. Vi vil oppsøke vanskelige situasjoner og drille på de tingene som man gjerne ikke får nok trening på i vanlige seiluker. Helt presist hva seiluken vil inneholde vil avhenge av deltakernes nivå og ønsker, samt forhold, men her er eksempel på noen momenter: Havnemanøvre, plass-beregning for å sette og berge seil, navigering i trange farvann med høy fart, hardværsseiling, havnevalg, posisjonering utfra værmelding, sikkerheten til folk og båt, mannskapsvurdering, ankring, fortøyning, varping, båtens potensiale og begrensninger. Seilkurset vil bli holdt av Marius Langeland och Elise Kjønsletten. Deltakere bør kjenne seg simelig trygge på basiselementene ved såseiling. Ta kontakt med Marius om du lurer på noe vedrørende dette: MariusLangeland(alfakrøll)hotmail.com.

**På den femte etappen kommer flera barn och en hund att vara med ombord.

Priser för segling 2018:

1400 kronor/vecka för vuxen
700 kr/vecka för barn 7-17 år, studenter (heltid), arbeidsledige och bestmenn
Gratis för barn under 7 år och för hövedsmenn

Priset för årsmedlemskap är 200/100 kronor för vuxen/student, första året är gratis. Alla som seglar måste vara medlemmar.

1 maj är sista datum för inbetalning av seglingsavgift. Om du inte betalat i tid (trots påminnelse) kan platsen erbjudas till en annan person på väntelistan. Den som anmäler sig senare än 1 maj ska betala i samband med anmälan.

Hör gärna av dig till braute.info@gmail.com om du har några frågor om sommarseglingen eller betalning av medlems- och seglingsavgift. Det går också fint att kontakta Ingrid (anmälningsansvarig), Helen (leder) eller Gunhild (kassör).

Ingrid Wänstrand, mobil  +46 70 605 70 26

Helen Haneferd, mobil +47 99 57 77 58

Gunhild Lind, mobil +47 97 14 41 55

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.