Utsett 27.-29.April 2018 på Stadsbygd

Velkommen til utsett og dugnad på Stadsbygd 27.-29.April 2018
Det er vår og Braute skal på sjøen. Da må vi være mange nok til at vi får smurt skroget med bunnstoff, satt Braute på sjøen, lastet ombord og rigget. Det er lærerikt og det er hyggelig, så legg en dag eller helst to til Stadsbygda siste helga i april!
Dugnad og utsett organiseres som et kurs støttet av Studieforbundet kultur og tradisjon, http://www.kulturogtradisjon.no

PLAN
Fredag kveld:
Vi gjør så mye vi rekker og smører bunnstoff/primer på skroget til Braute.

Lørdag:
Vi starter kl. 9 og fortsetter med å smøre bunnstoff og klargjøre til å sette ut Braute. I og med at det ikke er fjære før senere på dagen bruker vi tida til å bære utstyr, ballast, mast, tiltar ol.til brygga. Det er fjære sjø 17:50 på kvelden så i år satser vi på å spise middag før dette. Så vi setter Braute ned i fjæra kl. 18:00. Vi bør være minst 15 personer til. Så venter på at det skal flø. Det er mer lettvint å vente på at sjøen skal komme opp til båten enn å bære båten hele veien ned til sjøen.

Deretter må vi lempe ballast og alt mulig annet, som kister, mast, tiljer, årer, og mye mer, ombord og plassere alt sammen der det hører hjemme. Så reiser vi masta, rigger og seiler til havna på Sandbakken et par kilometer lenger bort langs stranda. Pga litt ugunstig tid på flo å fjære blir det endel jobbing utover kvelden i år, men håper alle er klar til innsats!

Søndag:
Går alt bra er det meste unnagjort i løpet av fredag/lørdagen, men noe arbeid vil som regel gjenstå til søndag. I og med at vi skal overvintre i Hardanger 2018/2019 så vil det i år også bli pakking av utstyr som skal sendes sørover.

STED: Museet Kystens arv i Stadsbygda i Rissa kommune, omtrent rett over fjorden fra Trondheim.

MAT: Båtlaget holder mat og drikke fra fredag kveld til søndag lunsj(øl og sånt er for egen regning).

OVERNATTING: I seng på naustloft. Ta med laken og putetrekk i tillegg til egen sovepose. Det er også mulig å bo i eget telt. Dusj og toaletter i servicebygg. Båtlaget betaler for overnattingen.

KLÆR: Selv om det er vår så kan det bli kjølig, og det hender at det regner også, så ta med varme klær og regnklær. Det er lett å få noe gris på klærne så ikke bruk klær du er redd for. (Tjære-gris går ikke av i vask!)

HVEM KAN KOMME? Alle er velkommen!

PÅMELDING:
For å lette administrasjonen av dugnader så ønsker vi at alle som kommer fyller inn skjema på google docs:

https://docs.google.com/forms/d/1-iobHhFvENhSHAza47LmRGCqCCjV6x27bkVdE_fkKJw/viewform?edit_requested=true

Spørsmål sendes til braute.info@gmail.com eller Helen på telefon 99577758

TRANSPORT INFORMASJON:

BIL: Egen bil går fint å benytte, og det er godt med parkeringsplasser på museet. Ferjesamband: Flakk-Rørvik.

BUSS: Det går det buss fra Trondheim Sentralstasjon til Stadsbygd (Holdeplass Stadsbygd kirke). Det er 5-10min å gå fra holdeplassen til Museet Kystens Arv. Ruteinformasjon finnes på atb.no.

BÅT: En annen transportmulighet er å ta hurtigbåt fra Trondheim til Vanvikan. Det er ikke korrespondanse videre til Stadsbygd. Alternativene her vil bli å ta taxi Rissa taxisentral har telefon nummer: 73 85 20 00 eller ordne privat transport. Men, NB(!), det har på de siste dugnadene vært få personer med tilgang på bil.

VEL MØTT!

HIlsen Brautestyret!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.