Informasjon til medseglare

Informasjon til deg som skal seile med Braute

Dette er informasjon til alle som skal seile med Braute. Har du spørsmål, kan du ringe kontaktpersonene i styret eller sende e-post til Braute sin mail: braute.info@gmail.com

Frammøte
Normalt starter etapper lørdag kl 12.00, men dette kan variere etter lokale rutetider. Noen steder har ikke offentlig kommunikasjon på lørdager. Hvis du reiser med offentlig kommunikasjon er det viktig å sjekke på forhånd om du feks må ankomme fredag.

Dersom du skulle bli forsinket, må du varsle høvedsmann for din etappe. Vi må alltid vite hvem som er ombord i Braute. Dette er svært viktig av sikkerhetshensyn og er nødvendig for å kunne nå alle ved eventuelle endringer i seilingsplanen. Alle som seiler skal være medlemmer i Båtlaget Braute.

Kontaktpersonordningen
Torsdag kveld (etter klokken 19) skal det påtroppende mannskapet ta kontakt med påtroppende høvedsmann for å få vite hvor båten vil befinne seg ved mannskapsbytte. Påtroppende høvedsmann skal kontaktes av båten torsdag kveld.

Braute er avhengig av vær og vind for å komme fram. Det er derfor ikke sikkert at båten har klart å komme fram til avtalt sted for mannskapsbytte i tide. Du som skal seile får da vite hvor Braute ligger. Det kan også være annen informasjon du trenger før du kommer om bord.

Ved starten av ny etappe skal høvedsmann rapportere inn til kontaktpersonene hvem som er ombord. Dette gjøres helst på en tekstmelding i tilfelle kontaktpersonene ikke er tilgjengelig. Endringer i mannskap underveis skal også rapporteres til kontaktpersonene i styret. Kontaktpersonen skal ha kontroll på hvem som er om bord i Braute til enhver tid.

Kontakt med båten
Skulle Braute være utenfor mobildekning, kan du få kontakt med båten ved å kalle den opp via kystradiostasjonene langs kysten. Felles nummer til dem så lenge båten er i Norge er: tlf. 120.

Braute sitt kallesignal er: Lima Delta 5370

Du kan også forsøke å ringe kontaktperson for hjelp dersom du trenger kontakt med noen om bord i Braute.

Pakking og utstyr
Her er en generell oversikt over hva som er lurt å ta med på seiltur med Braute. Først et par tips: Husk at bagasjen blir liggende ute på dekk i regnvær og sjøsprøyt. All bagasje du tar med bør pakkes vanntett, for eksempel med plastposer i sekken.

Bagasjen blir liggende framfor masta, og alle om bord kommer til å tråkke på sekken din. Unngå derfor sekk med meis. Den kan bli skadet, og den skader presenning osv.

Det er trangt om plassen ombord. Ta derfor ikke med mer enn du trenger. Alle har ansvar for å holde det ryddig og trivelig i båten. Ta med en liten sekk til ting til å ha skift, kamera osv i. Denne kan oppbevares inne i løftingen der det som regel er tørt.

Braute er smurt med tjære, og det blir lett flekker på klær. Ta ikke med klær du er redd for.
Det kan være kaldt i en seilbåt, så ta med godt med varme klær! Bruk ull. Ull varmer også når den er våt.

Pakkeliste
 Ulltrøye, ullongs, tykk ullgenser, ullsokker, ullue, ullskjerf og ullvotter. Ta gjerne med skift, for dette vil bli brukt mye.
 Vindtett jakke og bukse. Vadmelsbukse er bra.
 Solid regntøy og sydvest, helst oljehyre. Gore-tex og lignende vil ikke holde deg tørr.
 Støvler og lettere sko
 Sommerklær og badetøy
 Solhatt/skyggelue, solbriller, solkrem, solstift
 Sovepose og liggeunderlag. Husk vanntett trekk til soveposen.
 Telt hvis du har
 Kniv, lomme-/hodelykt
 Redningsvest til barn (under 60 kg)

Kjekt å ha
 En god bok og radio/musikkspiller
 Håndarbeid
 Spill, kortstokk

Det finnes redningsvester for voksne ombord. Barn (under 60 kg) må ha med egen vest.

Bestikk, kopper, tallerkener og øvrig kokeutstyr finnes ombord. De som er om bord spleiser på mat, og det pleier ikke å bli så dyrt.

Er du påmeldt, men kan ikke segle likevel?
Da må du melde fra med en gang til kontaktpersonen. Det kan være personer på venteliste som kan seile i stedet.

Medlemsavgiften refunderes ikke. Dersom man melder avbud mindre enn 2 uker før etappen starter, får man ikke refundert seileavgiften med mindre det er noen på venteliste som kan seile i stedet. Selv om man melder seg av mer enn 2 uker før etappen starter, kan man ikke forvente å få pengene tilbake før etter sommerseilasen er over (kasserer er ikke nødvendigvis tilgjengelig i sommerferien).

Comments are closed.