Båtlaget

Braute er en fembøring på 42 fot som har vært på langtur i Norden hver sommer i 25 år – uten motor ombord. Seilturene med Braute og alle andre aktiviteter i Båtlaget Braute er åpne for alle.

Braute har ca. 150 medlemmer som sammen eier, driver, vedlikeholder og forvalter båten. Medlemmene bruker båten til segling og friluftsliv.

Har du lyst til å bli medlem? Sjekk denne siden.

Se film fra en av seilasene våre her! Filmen er redigert av Eldar Heide.

Braute er bygget på dugnad. Båtlaget ble dannet i 1994 for å bygge Braute, for å videreføre kunnskap om seiling og roing og alt det som hører med, og for å gi folk anledning til oppleve friluftsliv på Braute-måten – uten backup og timeout.

Når vi seiler Braute er det bare vår evne til å samarbeide om å mestre båten, vær, vind og strøm som avgjør om vi kommer dit vi vil. Som regel er det ikke noe problem, men det hender at en må holde ut. Det gir umistelige opplevelser, samtidig som det overfører kunnskap til nye seiler-generasjoner.

Båtlaget er et møtepunkt for personer med ulik bakgrunn og kultur, der målet er å skape et godt sosialt samhold.

Alle medlemmer mottar medlemsavisen “Dragsuget”. Medlemsavisen og lagets webside er et samlingspunkt der en finner informasjon om båtlaget, segling og friluftsliv på kysten. Medlemskap er en forutsetning for å delta på sommerseglasen. Utenom båtlagets egne seglturer er det mulig for andre å leie Braute.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.